Library of Municipality Deryneia

Στις όχθες της σοφίας : η ιστορία της αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας / Ντέρεκ Αντι Φλάουερ ; μετάφραση από τα αγγλικά Ρένα Λέκκου-Δαντου.

By: Contributor(s): Material type: TextTextSeries: Ιστορία | ΙστορίαPublication details: Αθήνα: Λιβάνη, 2002. Description: 268 σ. ; 20 εκISBN:
  • 960140502X
Other title:
  • The shores of wisdom [Other title]
Subject(s): DDC classification:
  • 027.095621
Summary: Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν, δημιουργήθηκε από το φαραώ Πτολεμαίο Α΄Σωτήρα η πρώτη μεγάλη Βιβλιοθήκη του κόσμου, που ήταν παράλληλα και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Το βιβλίο Στις όχθες της Σοφίας διηγείται την ιστορία εκείνης της μοναδικής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και το πώς κατάφερε να επηρεάσει τη δυτική σκέψη εξίσου -αν όχι περισσότερο- με την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη στην Αθήνα. Σκιαγραφούνται επίσης τα πορτρέτα των αντρών και των γυναικών που συντέλεσαν στο να αποκτήσει η Βιβλιοθήκη τη φήμη της -όπως ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης, οι αστρονόμοι Αρίσταρχος και Κλαύδιος Πτολεμαίος, ο πολυμαθής Ερατοσθένης ή ο φιλόσοφος Φίλωνας, χωρίς να ξεχνάμε τους πρώτους Πατέρες του χριστιανισμού Κλήμη και Ωριγένη- αλλά αναφέρονται και εκείνοι που ευθύνονται για το μαρασμό και την τελική καταστροφή της.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Collection Call number Status Date due Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Δερύνειας Reference 027.095621 ΦΛΑ (Browse shelf(Opens below)) Not for loan 006115

Μετάφραση του: The shores of wisdom.

Δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια πριν, δημιουργήθηκε από το φαραώ Πτολεμαίο Α΄Σωτήρα η πρώτη μεγάλη Βιβλιοθήκη του κόσμου, που ήταν παράλληλα και παγκόσμιο πολιτιστικό κέντρο. Το βιβλίο Στις όχθες της Σοφίας διηγείται την ιστορία εκείνης της μοναδικής βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, καθώς και το πώς κατάφερε να επηρεάσει τη δυτική σκέψη εξίσου -αν όχι περισσότερο- με την Ακαδημία του Πλάτωνα και το Λύκειο του Αριστοτέλη στην Αθήνα. Σκιαγραφούνται επίσης τα πορτρέτα των αντρών και των γυναικών που συντέλεσαν στο να αποκτήσει η Βιβλιοθήκη τη φήμη της -όπως ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης, οι αστρονόμοι Αρίσταρχος και Κλαύδιος Πτολεμαίος, ο πολυμαθής Ερατοσθένης ή ο φιλόσοφος Φίλωνας, χωρίς να ξεχνάμε τους πρώτους Πατέρες του χριστιανισμού Κλήμη και Ωριγένη- αλλά αναφέρονται και εκείνοι που ευθύνονται για το μαρασμό και την τελική καταστροφή της.