Library of Municipality Deryneia

Η Κυπριακή εκπαίδευση : ως διαδικασία σύγκρουσης - ρύθμισης του Κυπριακού προβλήματος / Στέλιος Πέτρου ; πρόλογος Ουράνιος Ιωαννίδης.

By: Contributor(s): Material type: TextTextPublication details: Αθήνα: Γκιούρδας, 2001. Edition: 1η έκδDescription: 420 σ. ; 24 εκISBN:
  • 9603870943
Subject(s): DDC classification:
  • 370.19
Summary: Περίληψη: Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η πορεία της κυπριακής εκπαίδευσης από την αρχή της βρετανικής αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις. Δίνεται έμφαση σε όλες τις πτυχές της εξέλιξης της εκπαίδευσης, κυρίως της δημοτικής, για να διαπιστωθεί η καλλιέργεια της σύγκρουσης, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, μεταξύ των δυο εθνοτήτων, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το κύριο μέρος του έχει στηριχθεί σε θεωρίες κοινωνικοποίησης και απόκτησης ταυτότητας, στις μελέτες που αφορούν την ιστορική εξέλιξη του δομολειτουργικού σχήματος του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως επίσης σε θεωρίες ανάλυσης και επίλυσης της σύγκρουσης, στην πολιτική ανάλυση, σε πρωτογενείς πηγές, μελέτες, και άλλο αρχειακό υλικό που αφορά την περίοδο 1878 ως σήμερα. Μελετά - τη βρετανική αποικιοκρατική πολιτική στον κόσμο και την Κύπρο - τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από την αρχή της αποικιοκρατίας ως σήμερα - τα εμπλεκόμενα συμφέροντα που βοήθησαν στη σύγκρουση. Καταθέτει - προτάσεις πολιτικής - σενάρια λειτουργίας εκπαιδευτικού συστήματος μετά από μια λύση. Επιδιώκει - να προβληματίσει - να υποδείξει την ευθύνη στους πολίτες και την πολιτική.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Δερύνειας 370.19 ΠΕΤ (Browse shelf(Opens below)) Available 006280

Περιέχει Βιβλιογραφικές παραπομπές.

Περίληψη: Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται η πορεία της κυπριακής εκπαίδευσης από την αρχή της βρετανικής αποικιοκρατίας μέχρι σήμερα, παράλληλα με τις πολιτικές εξελίξεις. Δίνεται έμφαση σε όλες τις πτυχές της εξέλιξης της εκπαίδευσης, κυρίως της δημοτικής, για να διαπιστωθεί η καλλιέργεια της σύγκρουσης, μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, μεταξύ των δυο εθνοτήτων, των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Το κύριο μέρος του έχει στηριχθεί σε θεωρίες κοινωνικοποίησης και απόκτησης ταυτότητας, στις μελέτες που αφορούν την ιστορική εξέλιξη του δομολειτουργικού σχήματος του εκπαιδευτικού συστήματος, όπως επίσης σε θεωρίες ανάλυσης και επίλυσης της σύγκρουσης, στην πολιτική ανάλυση, σε πρωτογενείς πηγές, μελέτες, και άλλο αρχειακό υλικό που αφορά την περίοδο 1878 ως σήμερα. Μελετά - τη βρετανική αποικιοκρατική πολιτική στον κόσμο και την Κύπρο - τις σχέσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων από την αρχή της αποικιοκρατίας ως σήμερα - τα εμπλεκόμενα συμφέροντα που βοήθησαν στη σύγκρουση. Καταθέτει - προτάσεις πολιτικής - σενάρια λειτουργίας εκπαιδευτικού συστήματος μετά από μια λύση. Επιδιώκει - να προβληματίσει - να υποδείξει την ευθύνη στους πολίτες και την πολιτική.