Library of Municipality Deryneia

Μήνυμα από το παρελθόν : Αναζητώντας τις ρίζες : μυθιστόρημα / Marlo Morgan ; [μετάφραση Γ. Μπαρουξής].

By: MORGAN, MARLO [Author]Contributor(s): Μπαρουξής, Γιώργος [Translator]Material type: TextTextOriginal language: English Publication details: Αθήνα: Διόπτρα, 1999. Description: 342 σ. ; 21 εκISBN: 9603641499Subject(s): Αμερικάνικη λογοτεχνία | ΝουβέλαSummary: Περίληψη:Μετά Το Μήνυμα, το πρώτο της έργο, που έγινε παγκόσμιο best seller, η Μάρλο Μόργκαν επανέρχεται με ένα έξοχο νέο best seller, το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Για άλλη μια φορά, η Μόργκαν αναπτύσσει την εμπνευσμένη κοσμοθεωρία των Αβορίγινων, και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τα δεινά μιας αρχαίας φυλής που αποδεκατίζεται από τις συστηματικές διακρίσεις σε βάρος της, διακρίσεις που συνεχίζονται εδώ και δύο αιώνες. Το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ακολουθεί τις ζωές δύο δίδυμων ιθαγενών βρεφών της Αυστραλίας που αμέσως μετά τη γέννησή τους τα πήραν από τη μητέρα τους χριστιανοί ιεραπόστολοι. Το αγόρι, Ο Τζεφ, στέλνεται σε μια τεράστια φάρμα, όπου περνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του με ελάχιστη αγάπη και επίβλεψη. Το παιδί υιοθετείται στη συνέχεια από έναν Αμερικανό εφημέριο και τη σύζυγό του και φεύγει μαζί τους για την Αμερική. Μοιραία, αποκόπτεται από τις ρίζες του και χάνει την πολιτιστική του ταυτότητα. Η αδερφή του, η Μπιατρίς, μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο, παλεύει με το ρατσισμό και βιώνει τρομερές εμπειρίες στην παιδική και εφηβική ηλικία της. Όταν ενηλικιώνεται η Μπιατρίς φεύγει από το ορφανοτροφείο για να δουλέψει σε μια πανσιόν, λαχταρά,όμως, να μάθει περισσότερα για τις προγονικές της ρίζες. Εγκαταλείπει τη ζωή στην πόλη και πηγαίνει στην βόρεια περιοχή της χώρας, όπου συναντά μια μικρή ομάδα ιθαγενών και μένει μαζί τους. Ο Τζεφ δεν τα πηγαίνει καλά στην Αμερική. Στα εφηβικά του χρόνια, το σκάει από το σπίτι του, ολισθαίνει σε μια ζωή εγκλημάτων... και καταλήγει στη φυλακή καταδικασμένος σε θάνατο, χωρίς να ξέρει πώς έφτασε σ' αυτό το σημείο. Η Μπιατρίς, αφού ζει επί δεκαετίες με τους Αβορίγινες στην έρημο, εγκαταλείπει τη νομαδική ζωή και επιστρέφει στον 'πολιτισμό' όπου αρχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ιθαγενών. Εργάζεται για την επιστροφή των Αβορίγινων που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σε ξένες χώρες, και για τα δικαιώματα των ιθαγενών που απομακρύνθηκαν από το πολιτισμικό τους περιβάλλον σε παιδική ηλικία. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, έρχεται σε επαφή με τον χαμένο αδερφό της, χωρίς κανείς από τους δύο να γνωρίζει τη σχέση τους. Η Μπιατρίς δίνει στον Τζεφ το 'Μήνυμα από το Αιώνιο', στο οποίο καταγράφει τη φιλοσοφία και τις αρχές ζωής των ιθαγενών. Καθώς διαβάζουμε το μήνυμα μαζί με τον Τζεφ, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να διευρύνουμε τις ιδέες μας γύρω από την ταυτότητα, την πνευματικότητα, και τη σχέση μας με το περιβάλλον. Το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝείναι μια συγκινητική ιστορία στην οποία η δύναμη της αγνότητας και της αποδοχής υπερνικά την αδικία και την εξαθλίωση.
Tags from this library: No tags from this library for this title. Log in to add tags.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Date due Barcode
Books Books Δημοτική Βιβλιοθήκη Δερύνειας
F MOR (Browse shelf(Opens below)) Available 008139

To βιβλίο έχει κυκλοφορήσει και με τον τίτλο "Αναζητώντας τις ρίζες: Μια νουβέλα για τη σοφία των Αβορίγινων της Αυστραλίας".

Τίτλος πρωτοτύπου: Message from forever.

Περίληψη:Μετά Το Μήνυμα, το πρώτο της έργο, που έγινε παγκόσμιο best seller, η Μάρλο Μόργκαν επανέρχεται με ένα έξοχο νέο best seller, το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Για άλλη μια φορά, η Μόργκαν αναπτύσσει την εμπνευσμένη κοσμοθεωρία των Αβορίγινων, και ταυτόχρονα αποκαλύπτει τα δεινά μιας αρχαίας φυλής που αποδεκατίζεται από τις συστηματικές διακρίσεις σε βάρος της, διακρίσεις που συνεχίζονται εδώ και δύο αιώνες. Το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ακολουθεί τις ζωές δύο δίδυμων ιθαγενών βρεφών της Αυστραλίας που αμέσως μετά τη γέννησή τους τα πήραν από τη μητέρα τους χριστιανοί ιεραπόστολοι. Το αγόρι, Ο Τζεφ, στέλνεται σε μια τεράστια φάρμα, όπου περνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του με ελάχιστη αγάπη και επίβλεψη. Το παιδί υιοθετείται στη συνέχεια από έναν Αμερικανό εφημέριο και τη σύζυγό του και φεύγει μαζί τους για την Αμερική. Μοιραία, αποκόπτεται από τις ρίζες του και χάνει την πολιτιστική του ταυτότητα. Η αδερφή του, η Μπιατρίς, μεγαλώνει σε ένα ορφανοτροφείο, παλεύει με το ρατσισμό και βιώνει τρομερές εμπειρίες στην παιδική και εφηβική ηλικία της. Όταν ενηλικιώνεται η Μπιατρίς φεύγει από το ορφανοτροφείο για να δουλέψει σε μια πανσιόν, λαχταρά,όμως, να μάθει περισσότερα για τις προγονικές της ρίζες. Εγκαταλείπει τη ζωή στην πόλη και πηγαίνει στην βόρεια περιοχή της χώρας, όπου συναντά μια μικρή ομάδα ιθαγενών και μένει μαζί τους. Ο Τζεφ δεν τα πηγαίνει καλά στην Αμερική. Στα εφηβικά του χρόνια, το σκάει από το σπίτι του, ολισθαίνει σε μια ζωή εγκλημάτων... και καταλήγει στη φυλακή καταδικασμένος σε θάνατο, χωρίς να ξέρει πώς έφτασε σ' αυτό το σημείο. Η Μπιατρίς, αφού ζει επί δεκαετίες με τους Αβορίγινες στην έρημο, εγκαταλείπει τη νομαδική ζωή και επιστρέφει στον 'πολιτισμό' όπου αρχίζει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ιθαγενών. Εργάζεται για την επιστροφή των Αβορίγινων που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα σε ξένες χώρες, και για τα δικαιώματα των ιθαγενών που απομακρύνθηκαν από το πολιτισμικό τους περιβάλλον σε παιδική ηλικία. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες, έρχεται σε επαφή με τον χαμένο αδερφό της, χωρίς κανείς από τους δύο να γνωρίζει τη σχέση τους. Η Μπιατρίς δίνει στον Τζεφ το 'Μήνυμα από το Αιώνιο', στο οποίο καταγράφει τη φιλοσοφία και τις αρχές ζωής των ιθαγενών. Καθώς διαβάζουμε το μήνυμα μαζί με τον Τζεφ, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να διευρύνουμε τις ιδέες μας γύρω από την ταυτότητα, την πνευματικότητα, και τη σχέση μας με το περιβάλλον. Το ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝείναι μια συγκινητική ιστορία στην οποία η δύναμη της αγνότητας και της αποδοχής υπερνικά την αδικία και την εξαθλίωση.